35-годишен мъж са задържали вчера криминалисти от РУ Кюстендил. При извършена проверка у него са открити опаковка хероин и опаковка амфетамин. Проверката е извършена на кръстовището на улиците „Буревестник“ и „Ален мак“ в кв. „Изток“. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Задържаният ще остане в полицейския арест 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера около 13.00 ч е възникнало ПТП на АМ „Струма“ – водачът на товарен автомобил „Ивеко“, пътуващ в посока София, е загубил контрол над автомобила, ударил се е в мантинелата. Нанесени са щети на автомобила и съоръжението, водачът е настанен в дупнишка болница, без опасност за живота е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – повредена е кафе-машина в Сапарева баня, досъдебно производство е започнато по случая.

4 произшествия са обслужили вчера екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област – гасили са пожар, материални загуби не са допуснати; оказана е техническа помощ по отстраняване на паднали дървета в селата Ресилово и Голема Фуча, в Дупница е отстранена змия на ул. „Отовица“.