Вчера дупнишки пътни полицаи при извършена проверка на товарен автомобил на АМ „Струма“ са открили у водача – 49-годишен мъж от с. Джерман, опаковка с канабис – 140 грама. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, водачът е задържан с полицейска заповед за 24 ч. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършване на полицейска проверка на 28-годишен дупничанин служителите на реда са открили в спортната чанта до него, оставена встрани от пътя, 826 грама марихуана. Проверката е извършена на пътя Дупница- Кюстендил, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 28-годишният е задържан с полицейска заповед за 24 часа, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е постъпил сигнал от служители на затвора, че в колет за изтърпяващ наказание са открити 102 таблети/дизайнерска дрога/. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, назначени са експертизи, започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил са заявени 3 извършени кражби – на пари и златна халка от апартамент в града; на пари и мобилен телефон от магазин; на 2 ловни пушки и пари от метална каса от къща в с. Рашка Гращица. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП в Дупница е пострадала 80-годишна пешеходка, тя е била блъсната от ла.а „Алфа Ромео“, управляван от63-годишен водач, на паркинг пред поликлиниката в града. Пострадалата е настанена в болница със съмнения за счупен крак. Започнато е досъдебно производство по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.