В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 36-годишен мъж с 2 опаковки хероин. Проверката е извършена на ул. „Банска“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Рила в края на миналата седмица за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друг мотопед; в РУ Дупница са започнати 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на наркотично вещество и употреба на алкохол. Единият водач е установен в Бобошево, управлявал е л.а. „Опел“, той е 20-годишен и е бил зад волана след употреба на наркотично вещество, другият водач е установен на АМ „Струма“, управлявал е след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 1.98 промила. Той е на 61 години, от столицата е, отказал е да му бъде взета кръв за анализ.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 2 домови кражби – от къща в с. Вратца са отнети 6000 лв., от къща в Кюстендил са отнети 2 600 лв. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 2 повреждания на чужда собственост – счупено е стъкло на магазин за цигари и захарни изделия; повредени са таван, капак и задно панорамно стъкло на л.а. „Мерцедес“, като автомобилът е бил полят с бяло вещество. Започнати са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на акумулаторни батерии от станция на мобилен оператор, намираща се в землището на с. Цървеняно. По случая е започнато досъдебно производство.

Вчера в РУ Рила собственикът на л.а. „Сеат“ от с. Смочево е заявил, че автомобилът му е откраднат. Служителите предприели оперативно-издирвателни действияствия и автомобилът е открит изоставен на в землището на селото след като е претърпял ПТП, установили, че непълнолетното им момче е излязло с автомобила, без да съобщи на родителите си, след произшествието, а ключът от автомобила оставил вкъщи. Досъдебно производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.

66-годишен водач на л.а. „Мини Купър“ е нарушил правилата за движение по АМ „Струма“ в събота – в условията на въведена и сигнализирана нова организация на движението при км 52 +300, причинил е ПТП, медицинска помощ му е оказана в дупнишко здравно заведение, без опасност за живота е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

19 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица - 2 от тях са нанесли щети. Пожар в стопанска постройка в помощно стопанство в Рилския манастир е унищожил 5 кв. м междуетажна преграда, причина за възникването му е техническа неизправност; пожарът в къща в с. Яхиново е причинен поради неправилно ползване на ел. уреди, изгорели са ел. печка, микровълнова печка, абсорбатор, спасена е къщата. При гасенето на пожарите не са пострадали хора.