22-годишен водач на л.а. „Ауди“ е задържан за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол. Той бил проверен от пътни полицаи на ул. „Цар Освободител“ в града, дрегерът е отчел резултат 1.86 промила. По случая е започнато бързо полицейско производство.

Снощи в 18.49 ч е подаден сигнал в РУ Кюстендил за удавен 49-годишен мъж в частен имот във водоем в с. Вратца. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, следи от насилие не са открити. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е започнато досъдебно производство.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – счупено е задно панорамно стъкло на л.а. „Фиат“. Автомобилът е бил паркиран пред жилищната сграда, в която живее собственикът в кв. „Осогово“ в града. По случая е започнато досъдебно производство.

6 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област, горели са сухи треви и храсти. Един от пожарите все още се гаси – той възникна снощи малко преди 20.00 ч в землището на с. Джерман, локализиран е, гасенето продължава от служтели на РСПБЗН – Дупница, местно население и служители на горското стопанство.