Бързо полицейско производство за притежание на наркотично вещество е започнато в РУ Дупница вчера. При извършена проверка на л.а. „Рено“, управляван от 27-годишен мъж от Бобошево полицаите са открили и иззели 53 грама канабис. Сухата листна маса е била разпределена в 2 опаковки. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Проверката е извършена в гр.Бобошево. 27-годишният водач е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при извършени процесуално-следствени действия в автоморга в Кюстендил криминалисти са открили и иззели 2 автодвигателя без серийни номера, 46 еърбека от различни марки автомобили, лаптоп, 102 контактни ключа, които са били обект на посегателство. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил за престъпление срещу данъчната система. При извършена проверка в имот, собственост на 44-годишен кюстендилец, са открити и иззети 4200 къса цигари без български акцизен бандерол. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица пътни полицаи са задържали37-годишен водач на л.а. за управление след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 2.77 промила, автомобилът е бил без регистрационни табели. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Рила срещу водач на л.а.“Пежо“. Той е управлявал след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на ГП Е 79, водачът, който е от Перущица, е задържан за 24 часа в ареста на РУ Рила, за случая е уведомен дежурен прокурор.

Лек автомобил „Опел Корса“, без регистрационни табели и обявен за издирване от столично районно управление, са установили криминалисти от Кюстендил в с. Рашка Гращица. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи екип на РСПБЗН Дупница е гасил пожар в къща в Бобошево, причинен от неправилно ползване на отоплителни уреди. Унищожени са вещите в помещението, от което е тръгнал огънят. Спасена е къщата. Няма пострадали хора.

 

В края на миналата седмица небрежно боравене с открит огън е засегнал къща в Кюстендил, изгорели са 30 кв. м покривна конструкция. Пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН Кюстендил, няма пострадали хора.

В края на миналата седмица екипи на РДПБЗН са оказали техничаска помощ при отводняване на мазе на къща в Дупница при катастрофирал товарен автомобил на АМ „Струма“, няма пострадали хора.