В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили и задържали трима притежатели на наркотични вещества. От единия – 45-годишен мъж, са иззети 2 опаковки хероин, от 27-годишен мъж е иззета опаковка хероин, от 34-годишна жена са иззети 3 опаковки хероин. Общо иззетото наркотично вещество е 10.58 г. Видът му е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Дупнишки полицаи при извършена проверка на 33-годишен мъж в с. Яхиново са открили у него 2 опаковки с наркотични вещества, едното вещество е реагирало на метамфетамин, другото – на хероин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. 33-годишният мъж е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са започнати 4 бързи полицейски производства срещу водачи на МПС – единият е 63-годишен мъж от Сапарева баня, той е бил зад волана с 2.17 промила алкохол в издишания въздух; другият водач е 40-годишен от Бобошево е и е управлявал след употреба на наркотични вещества; 18-годишен водач от Благоевград е проверен от пътните полицаи на ГП Е 79 – управлявал е след употреба на алкохол; 39-годишен дупничанин е проверен в Дупница, управлявал е автомобила си с 1.38 промила алкохол в издишаните пари. Тестовете са направени с техническо средство. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на л.а. „Мицубиши“, автомобилът е бил паркиран пред дома на собственика в с. Коняво, по негови данни автомобилът е отнет за времето от 21.00 ч. в четвъртък до 7.00 ч в петък. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

През почивните дни екипи на РСПБЗН са гасили 12 пожара в Кюстендилска област, 2 от тях са нанесли щети – в барака в кв. „Каваклия“ в Дупница са изгорели 1 куб. м дърва за огрев, причина за възникването на пожара е небрежно боравене с открит огън.

Пожарът в къща в Кюстендил е причинен поради строителна неизправност, изгорели са 10 кв.м покривна конструкция, спасена от опожаряване е къщата. Няма пострадали хора.