Вчера сутринта при възникнало сбиване пред заведение в центъра на Кюстендил между група от около 20 души е починал мъж – той е смъртоносно наранен с нож в областта на сърцето, други петима с различни наранявания са настанени в кюстендилската болница за оказване на медицинска помощ. По-късно двама от тях са закарани за лечение в столично здравно заведение.

Сигналът за инцидента е постъпил в полицията в Кюстендил вчера в 7.23 ч. Предприети са незабавни специализирани полицейски действия по установяване и задържане на участници в инцидента.Вчера бяха задържани 8 души. Започнато е досъдебно производство, работата на разследващя екип се осъществява под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

 

В края на миналата седмица в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за престъпление против данъчната система. При извършена проверка на л.а. „Опел“, управляван от 37-годишен мъж от гр. Сандански, полицаите са открили и иззели 54 литра наливен алкохол без български акцизен бандерол.

При извършена проверка в жилище, обитавано от 19-годишен кюстендилец, кюстендилски полицаи са открили и иззели 2 опаковки синтетичен наркотик. 19-годишният е задържан за 24 часа в полицейския арест, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица срещу 62-годишен водач на л.а. „Рено“, той е управлявал след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.8 промила алкохол в издишания въздух.

В края на миналата седмица полицаи от РУ Рила са установили и задържали притежател на фалшива банкнота от 100 евро. Той е 33-годишен и е от Благоевград, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор от ОП.

В края на миналата седмица е заявено повреждане на панорамно стъкло на л.а. „Мерцедес“ – автомобилът е бил паркиран в двора на собственика, извършен е оглед на място по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

11 пожара са гасили вчера екипи на районните служби ПБЗН вчера в Кюстендилска област, повечето са причинени поради небрежност. 2 от пожарите са нанесли щети – при пожар в л.а. „Фолксваген“ на паркинг в кв. „Румена Войвода“ са изгорели предни губи, фарове, двигателен отсек, причините се изясняват от РУ Кюстендил, пожарът е възникнал снощи малко преди 23.30 ч.

Вчера при пожар в с. Жиленци е изгоряла 1 дка овощна градина, пожарът е причинен поради небрежност.