Вчера кюстендилски полицаи са задържали 22-годишен младеж за притежание на амфетамин. При извършена проверка на ул. „Земен“ в града от него е иззета опаковка с бяло прахообразно вещество. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил,уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница вчера срещу 32-годишен водач на л.а. БМВ за управление след употреба на упойващи средства. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена на ГП Е 79, водачът е от София.За случая е уведомен дежурен прокурор.

11 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. Горели са сухи треви и храсти, един от пожарите е възникнал в землището на Дупница над тунела на АМ „Струма“ и в близост до смесена гора. Противопжарният екип, гасил на място е установил, че в периметъра на пожара има около 10 огнища , горят треви и храсти, пожарът се е развил на площ от 20 дка. Материални загуби не са допуснати, спасена е от опожаряване на 10 дка смесена гора.