През изминалата нощ кюстендилски полицаи са задържали 28-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на кръстовището, образувано от улиците „Христо Ботев“ и „Цар Освободител“ в полунощ. От 28-годишния мъж е иззета опаковка марихуана. Видът на наркотичното вещество е установен чрез полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

11 пожара са гасили вчера екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област вчера, десет от тях са причинени поради небрежност, единият причинен поради самозапалване в комин в къща в с. Мурсалево. Екипите не са допуснали пожарите да нанесат щети.

В рамките на СПО за 24 –часов контрол на скоростта в Кюстендилска област са установени 333 нарушения. 143 от нарушенията са установени стационарните преносими уреди за контрол, стационарната камера е заснела 31 нарушения, с мобилните системи са установени 159. 4-ма от нарушителите са заснети в района на с. Багренци – те са преминали през населеното място с 50 км над допустимата скорост и са чужди граждани, 3-ма водачи, преминали с 50 км над допустимата скорост в населено място, са установени на територията на РУ Дупница. В рамките на 24-часовата операция са установени и 28 други нарушения на ЗДвП.

През изминалото денонощие няма възникнали пътни произшествия на територията на Кюстендилска област.

В рамките на операцията двама водачи са пътували по АМ „Струма“ със скорост 240 и 211 км. В навечерието на операцията е заснет водач, който е пътувал по АМ „Струма“ с 277 км.