Вчера пътни полицаи от Дупница са установили 49-годишен водач на л.а. „Рено“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.68 промила, проверката е извършена на ул. „Самоковско шосе“ в града. По случая е започнато бързо полицейско производство.

Вчера в РУ Кюстендил са заявени 2 поврежданина чужда собственост – счупено е стъкло и преден фар на л.а. „Опел“ в с. Копиловци, повреден е преден калник и врата на л.а. „Ауди“ в Кюстендил. Извършена е кражба на пари от къща в Кюстендил. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група. Започнати са досъдебни производства по случаите.

10 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област на 31 декември и 1 януари. Щети са нанесли 3 от пожарите – в къща в с. Яхиново са изгорели при пожар, причинен от късо съединение, бяла, черна и компютърна техника, спасена е къщата; в ресторант в местността „Жабокрек“ в Рила са изгорели 10 кв. м покривна конструкция, техническа неизправност е причина за пожара, спасени са от огъня 3 сгради; в къща в Кюстендил пожар, причинен поради небрежно боравене с открит огън, са изгорели дограма и покъщнина. Няма пострадали хора.