Вчера кюстендилски полицаи са задържали 44-годишен извършител на джебчийска кражба. Сигналът в полицията в Кюстендил е подаден от 59-годишна жена, че на ул. „Тодор Каблешков“ в града неизвестен мъж й отнел мобилния телефон. При последвалите незабавни издирвателни действия служители на РУ Кюстендил са установили извършителя на ул. „Бузлуджа“, от него е иззет мобилния телефон. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 29 декември около 21.30 ч на ул. „Стоян Венев“ в Кюстендил е открит трупът на 55-годишен мъж. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествието, последвала е аутопсия в кюстендилската болница, започнато е досъдебно прозводство в РУ Кюстендил. Заключението от аутопсията е, че смъртта е настъпила в резултат на възникнал здравословен проблем.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица, един от тях е нанесъл щети. На 29 декември строителна неизправност е причинила пожар в къща в с. Ваксево, изгорели са мебели, бяла, черна и компютърна техника, дървена обшивка и 10 кв.м междуетажна конструкция. Спасени от огъня са 2 съседни сгради, няма пострадали хора. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.