Кюстендилски полицаи са открили и иззели откраднат от търговски обект в града таблет. Сигналът е подаден в петък в полицията. При предприетите незабавни издирвателни действия служителите установили извършителя – 56-годишен мъж от с. Раненци. Извършителят е известен на полицията с множество противозаконни деяния, познат е с прозвището Цименто. Задържан е за 24 часа. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Двама мъже на 24 и на 22 години са задържани в края на миналата седмица от служители на РУ Бобов дол за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка в централната част на Бобов дол служителите са иззели от тях 2 опаковки – с канабис и хероин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Двамата младежи ще останат в полицейския арест 24 часа. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

3 сигнала са подали служители на затвора в Бобов дол в РУ Бобов дол за открити наркотични вещества. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група на РУ Бобов дол, иззети са опаковки с канабис, кокаин и хероин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Започнати са досъдебни производства в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера бобовдолски полицаи при извършена проверка на л.а. „Хюндай“ установили, че автомобилът е обявен за издирване от ГДНП. Водачът – 33 –годишен мъж от Благоевград, е предал автомобила с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава РУ Бобов дол.

В края на миналата седмица пътни полицаи са установили 3-ма водачи на МПС да управляват след употреба на алкохол, 2-ма от тях са установени от полицаи от Рила, 1 – от кюстендилски пътни полицаи. По случаите са започнати бързи полицейски производства.

26 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Повечето са причинени поради небрежност. 2 от пожарите са причинили щети. В землището на село Бабино пожарът в петък е унищожил 10 дка широколистна гора, огънят е обхванал площ от 200 000 кв. м, угасен е от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Бобов дол. Спасени са 35 дка широколистна гора.

Пожарът в с. Гюешево е възникнал в плевня и е унищожил 110 кв. м покривна конструкция, 10 бали фураж и 5 кокошки. 2 екипа на РСПБЗН - Кюстендил, са гасили, спасени са съседна сграда, 8 кокошки и прасе. Няма пострадали хора. Причините за възникването на този пожар изяснява РУ Кюстендил.