Вчера в с. Слокощица микробус „Мерцедес“, превозващ ученици, се е ударил в крайпътна стена. Благодарение на реакцията на 54-годишния водач на микробуса няма пострадали и значими материални щети.Водачът на микробуса е починал, предполагаема причина за инцидента е възникнал здравословен проблем. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, назначени са експертизи, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 29-годишен младеж за притежание на наркотични вещества, проверката служителите извършили на ул. „Жан Жорес“ в града, иззетото наркотично вещество е 5.3 грама, видът му е установен с полеви наркотест. Започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е постъпил сигнал от частна охранителна фирма за нарушен обект, който охраняват в Кочериново. При извършения оглед на място е установено взломяване напрозорец, собствениците са заявили липса на 8 плика. Досъдебно производство е започнато по случая.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на л.а. „Мерцедес“, който е бил паркиран в кв. „Запад“.Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая.

10 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област вчера, всички са причинени поради небрежност, щети не са допуснати.