25-годишен мъж от с. Слокощица е задържан от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „П.Берон“ в Кюстендил, 25-годишният мъж е управлявал л.а. „Рено“, от него са иззети 4.12 грама амфетамин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

При извършени процесуално-следствени действия в имот, обитаван от 32-годишен мъж от Кюстендил, кюстендилски полицаи са открили и иззели 4.05 грама хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 32-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в полицията в Кюстендил са подадени 2 сигнала за поразени гуми на 7 паркирани в центъра на града автомобила. Предприети са незабавни издирвателни действия и служителите установили извършителя в близост до 2 от поразените автомобили – 55-годишен кюстендилец, установено е, че има здравословен проблем и след медицинско освидетелстване в ЦСМП е предаден на семейството му. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

4 бързи полицейски производства са започнати в края на миналата седмица – 3 от тях са в РУ – Дупница, срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол и упойващи вещества и срещу нарушител на ограничителна заповед на РС Дупница по Закона за домашно насилие; 1бързо производство е започнато в РУ Кюстендил срещу водач, управлявал след употреба на наркотично вещество.

Вчера призори в РУ Дупница е постъпил сигнал за разразил се побой пред увеселително заведение в Сапарева баня. При проведените специализирани полицейски действия са установени участниците – 2 жени на /30 и на 31 г./, 35-годишен мъж – те са били клиенти на заведението през нощта, и 30-годишен служител на заведението. При разразилия се побой няма сериозно пострадали, започнато е досъдебно производство по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на 200 кг медни отпадъци от фирмен обект, в РУ Дупница е заявено повреждане на основите на стопанска постройка в имот в с. Делян и счупено предно панорамно стъкло на лек автомобил, паркиран в жк „Дупница“. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства, уведомени са дежурни прокурори.