Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил срещу 19-годишен водач на л.а. „Ауди“ за управление след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена снощи около 22.30 ч в града с техтническо средство. За случая е уведомен дежурен прокурор. Водачът е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

2 бързи полицейски производства са започнати вчера в РУ Рила срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол. Водачът на товарен автомобил „Рено“ е на 44 г. от с. Мрамор, неговият резултат е 1.57 промила алкохол в издишания въздух. Вторият водач е управлявал л.а. „Фолксваген“, той е на 36 г. и е от с. Виница. Неговият резултат е 1.75 промила алкохол в издишания въздух. Двамата водачи са задържани в ареста на РУ Рила за по 24 часа.

Вчера е възникнал скандал за паркомясто в кв. „Герена“ между 30-годишен кюстендилец и 19-годишен мъж от с. Грамаждано, по-младият мъж е нанесъл побой на другия, пострадалият е закаран в кюстендилската болница, със спукано тъпанче е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. 19-годишният е задържан за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на джип „Тойота“, който е бил паркиран пред дома на собственика в с. Бистрица. Досъдебно производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е заявена кражба на електрожен, ъглошлайф, газов пистолет и 150 лв. от къща в с. Фролош.По случая е започнато досъдебно производство.