Досъдебно производство е започнато вчера в РУ Кюстендил срещу 25-годишен мъж от с. Ваксево за незаконно притежание на ловна пушка. При извършените процесуално следствени действия полицаите са открили и иззели и 12 патрона. По случая е уведомен и дежурен прокурор.

През изминалата нощ кюстендилски полицаи са задържали 30-годишен водач на л.а. „Тойота“ за управление след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на бул. „Македония“ с техническо средство, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера служители на Пункта за регистрация и технически контрол в Дупница са установили, че представеният за първоначална регистрация л.а. „Фолксваген“ е обявен за международно издирване от Интерпол – Италия. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване от собственика, по случая е образувана преписка в РУ Дупница.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 62-годишен мъж от с. Слокощица за хулиганска проява. Ядосан на продавачка от търговски обект, отправил закани и заплашил, че ще запали магазина. Ще остане 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, материалите са представени на дежурен съдия от РС Кюстендил.

Вчера служител на частна охранителна фирма е уведомил полицията в Рила за извършена кражба на 4 акумулаторни батерии от базова станция на мобилен оператор в с. Мурсалево. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство.