Двама 38-годишни мъже са задържани снощи от кюстендилски полицаи. Мъжете проникнали в чужд имот и от тераса на къща опитали да откраднат 3 чифта спортни обувки. След подадения сигнал от обитателите на къщата са предприети незабавни действия и автопатрулните полицаи са задържали двамата. Те са известни на полицията с извършване на противозаконни деяния. Ще останат в полицейския арест 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера собственикът на търговски обект в града е заявил в РУ Кюстендил кражба на хранителни продукти. По негови данни кражбата е извършена за времето от 5 до 10 април. Предприети са издирвателни действия от служителите и извършителят е установен – 33-годишен мъж от Кюстендил. Ще остане в полицейския арест 24 часа, срещу него е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил срещу 27-годишен кюстендилец за извършена кражба на фотокапан, хранилка и соларна батерия от имот в Осоговската планина. По данни на заявителите кражбата е извършена за времето от 6 до 9 април. Извършителят е установен от кюстендилски криминалисти, откраднатите вещи са иззети от него. За случая е уведомен дежурен прокурор.

6-ма младежи на възраст между 18 и 20 години са задържани от кюстендилски полицаи за хулиганска проява. През изминалата нощ автопатрулни полицаи установили повредени стъкла на търговски обект в центъра на Кюстендил, предприети са незабавни огледи в района и благодарение на системата за видеонаблюдение в града за по-малко от час се стигнало до задържането на извършителите на деянието, увредени са 4 търговски обекта. Задържаните ще останат 24 часа в полицейския арест, работата по случая продължава РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил са заявени кражба на 4 дървени греди от частен имот в града и повреждане на имущество в къща в с. Лиляч, в РУ Дупница е заявена кражба на 2 двигателя и туба с дизелово гориво от пункт за изкупуване на вторични суровини, започнати са досъдебни производства по случаите.