През изминалата седмица Кюстендил се оказа обект на проверка от страна на столични експерти.

След множество жалби до Министерство на околната среда и водите в града ни пристигнаха експерти, за да проверят сметоизвозването, чистотата по улици и тротоари, както и състоянието на зелените площи. Експертите обаче останаха разочаровани след като не успяха да констатират нито една нередност. Те са направили редица изследвания на качеството на въздуха, измервали са параметрите на питейната вода, проверили са как работи сметоизвозването. Направили са щателна инспекция за чистотата в градинки, детски площадки и зелени площи не само в централната част, а на територията на целия град.

За съжаление на проверяващите, положения труд е останал без резултат. Основание за наказание няма.

"Бясна съм! По чист и подържан град не съм посещавала, камо ли проверявала! Не разбирам от какво се оплакват вашите съграждани. Чисто, спретнато, подредено, та вие живеете в рая, а се оплаквате. Пращате манипулативни снимки по телевизионни студия, подавате сигнали до институции. Не знам какво ще обяснявам в службата, но това е гавра с институцията ни." коментира един от проверяващите експерти.

 

"За 27 години работа като проверяващ, такова нещо не ми се беше случвало до сега. Аз който съм аз, аз който съм най-голямото страшилище из между колегите да не мога да намеря основание за глоба. Разочарован съм. Поне един фас на улицата да бях намерил. Всичко направихме както трябва. Облегнах се на огромния си опит и нищо. Та в Кюстендил дори и не знаеха, че ще им правим проверка - заповедта за проверката ни е за Сопот, командировъчните са за Сопот - всички знаеха, че отиваме на проверка в Сопот с цел да не изтече информация и в Кюстендил да се подготвят, но нищо. Дори в пясъчника за деца в градинката при Общината рових с една пръчка, та поне кучешко лайно да намеря, ама нищо. Не разбирам как е възможно." не скри разочарованието си ръководителя на екипа.

 

Според доклада за извършената проверка освен, че в Кюстендил не са открити нередности, града трябва да бъде даван като пример на другите общински центрове. Проверяващите отправят препоръки в Кюстендил да се командироват кметове, общински съветници и специалисти от други общини, които да видят как трябва да изглежда един град и да черпят идеи и опит.

Материала е част от социален експеримент на Кюстендил Инфо - Новините каквито биха могли да бъдат !
Нито една част от текста не може да бъда смятана за истина! Текстовете публикувани в тази рубрика са художествена измислица и не отразяват събития, действия, мнения и т.н.