Районен съд – Кюстендил определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен, за причиняване на лека телесна повреда на жена и детето й, в условията на домашно насилие. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият В. К. се признава за виновен в това, че на 03.05.2024 г., на адрес в гр. Кюстендил, чрез блъскане с ръце е причинил на жена си лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, вследствие контузия на стената на гръдния кош, като същата е извършена в условията на домашно насилие. Подсъдимият се признава за виновен и в това, че на същата дата и адрес, чрез притискане с ръце по шията е причинил на 8- годишно дете лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, вследствие лекостепенни малки натъртвания на подкожни меки тъкани по шията, като същата е извършена в условията на домашно насилие – престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а, във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК. 

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 Съдът отмени взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Домашен арест“. Определението подлежи на незабавно изпълнение и на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 7 – дневен срок.