Нормализирано е водоподаването в с. Радловци, община Кюстендил. Част от населеното място остана без вода в следобедните часове на 24 май. Сигнал до „Кюстендилска вода” ЕООД е подаден на 25 май, когато екип на дружеството установява, че е изключила електрическата защита и има шум в помпата. Още тогава подаването на питейна вода към населеното място е възстановено. На следващият ден - 26 май екип на водоснабдителното дружество подменя лагер на латерната и лагер на двигателя на помпата. 

Интензивното наблюдение на помпената инсталация в село Радловци се извършва през последните два месеца. На 4 април служители на „Кюстендилска вода” ЕООД подменят фибър и двигател на помпата, както и лагер на латерната.

На 14 април, при планово посещение е установено, че електрозащитатата на помпата е изключила, като проблемът е отстранен. На 29 април, отново при планова проверка, не е установен проблем. На 11 май е констатирано, че електрическата защита на помпата отново е изключила. При следващата планова проверка – на 20 май, не са установени никакви проблеми. 

Плановото наблюдение на помпени инсталации, чрез които се обезпечава водоснабдяването на територията, обслужвана от „Кюстендилска вода” ЕООД се прилага през последната година. Подобен мониторинг дава възможност на дружеството да предотврати наличието на по-сериозни проблеми при снабдяването с вода, подобрявайки качеството на услугата.