Общинските съветници от ИТН – Кюстендил, искат да се намалят данъците

Като много добър отчитат постигнатият си резултат на местните избори в община Кюстендил от ПП "Има такъв народ".

„За нас това са първи местни избори, но можехме да направим съпоставка с парламентарните. Определено отчитаме увеличение на нашите гласоподаватели. Явно това, което правим с времето и на национално, и на местно ниво се отчита като положително“, обяви общинският съветник от ИТН – Кюстендил, Милен Георгиев.

Общинската структура на партията ще има двама общински съветника - Милен Георгиев и Румен Златковски и кмет на с. Коняво - Марияна Александрова.

Относно работата на общинските съветници от ПП "Има такъв народ" в ОбС-Кюстендил, Милен Георгиев обяви, че ще подкрепят всяко едно предложение, което е добро за града.

„Ние ще бъдем за всеки, който дава добри предложения за града, за общината и най-вече за жителите. Ако заподозрем нещо задкулисно няма да разчитат на нас. Да, ние сме двама души, но сме достатъчно, за да ви споделят всичко, което се случва, така че да бъдат информирани всички граждани. Нашата работа ще бъде както в парламента – може да сме малко, но достатъчно звучни, така че да се чува в обществото какво се случва“, заяви общинският съветник Милен Георгиев.

За новият кмет на с. Коняво Марияна Александрова първата работа ще като кмет ще е да се срещне с жителите на селото

„Искам да се срещна с хората и те да видят, че можем всички заедно да работим за селото. Част от тях вече започнаха да се обаждат. Проблемите са ни доста, а най-важно като действие е да си изчистим селото. Мисля, че това е най-важното, а именно да започнем начисто. Да загърбим всичко негативно и да започнем да работим заедно, за да може да тръгне Коняво по добър и чист път“, каза Марияна Александрова.

Общинският съветник Румен Златковски обяви, че в Общински съвет - Кюстендил, ще подкрепят всички ползотворни идеи за Кюстендил и ще бъдат твърдо против на схемите и зависимостите. Що се отнася до вдигането на данъците в общината, общинските съветници от ИТН са категорични, че е необходимо преразглеждане.

„Данъците бяха вдигнати прекомерно много. Нормално е да се вдигнат с 20, 30, 40%, но те ги вдигнаха на 100%. Нашето мнение, е че данъците трябва да се намалят в града“, обяви още общинският съветник Румен Златковски.