Районен съд – Кюстендил наложи наказания: „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол. Съдът отнема в полза на държавата лек автомобил „Рено“, собственост на 54 - годишния подсъдим от Община Кюстендил. 

Районен съд - Кюстендил одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата, за извършеното престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. В. С. се призна за виновен в това, че на 09.10.2023 г., на ул. „Николичевски път“, в гр. Кюстендил е управлявал МПС – лек автомобил „Рено“, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а именно с 1,78 промила, установено по надлежния ред, с техническо средство „Алкотест Дрегер“.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На основание чл. 343б, ал. 5 от НК, РС – Кюстендил определи: отнема в полза на държавата лек автомобил „Рено“, с описани регистрационен номер и рама, собственост на В. С., на съхранение в ОД МВР – Кюстендил. Определението подлежи на обжалване в 7- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.