Наказание от 11 месеца „Лишаване от свобода“, при общ режим на изтърпяване, определи Районен съд – Кюстендил за кюстендилец, който се призна за виновен в държане на кокаин и управление на МПС след употреба на наркотични вещества и алкохол. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия Симеон И. / на 33 години /.

Той се призна за виновен в това, че на 17.06.2020г. в гр.Кюстендил, движейки се по ул.“Овощарска“ е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ“ след употреба на наркотични вещества – „кокаин“, установено по надлежния ред – с техническо средство за установяване употребата на наркотични вещества и техни аналози „Дрегер Драг тест 5000“. За това престъпление, подсъдимият ще изтърпи наказание от 6 месеца “лишаване от свобода”, както и „глоба” в размер на 199.00 лева.

Симеон И. се призна за виновен и в това, че е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно - с 1.70 на хиляда, поради което и при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК подсъдимият ще изтърпи наказание от 6 месеца “лишаване от свобода”, както и „глоба” в размер на 199.00 лева.

Подсъдимият се призна за виновен и за това, че на 17.06.2020г. в гр.Кюстендил на ул.“Овощарска“, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал в себе си високорискови наркотични вещества – „кокаин“, с нето тегло 0.23 грама, на стойност 28.75 лева – престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1, пр.1 НК, за което ще изтърпи наказание от 11 месеца “лишаване от свобода”.

На основание чл.23 НК, подсъдимият ще изтърпи най - тежкото из между наложените му наказания, а именно “лишаване от свобода” за срок от 11 месеца,  към което присъединява и наказанието“глоба”, в размер на 199.00 лева.

Определението на РС – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов е окончателно и не подлежи на обжалване.