За втора поредна година школа "Новите майстори" беше поканена да вземе участие в Есенни Вечери на Изкуствата в гр. Сандански, които се провеждат под патронажа на кмета на града и събират хора на изкуството от цяла България - художници, музиканти, писатели, артисти.

Възпитаниците на Евгени Серафимов имаха за задача да изпълнят монументален стенопис в самия център на града. Артистичният проект се явява продължение на миналогодишния стенопис и отново беше изпълнен в характерния за школата авангарден стрийт стил.

Повече от 50 квадратни метра бяха изрисувани с колоритните изображения на летящи гълъби, изпълнени в макро размери. Идеята на стенописа носи така актуалното послание за мир в един все по-настръхнал от военни събития свят. Ярки запомнящи се цветове, флуоресцентни акценти и пръски боя изскачат от телата на птиците и преливат в иначе черно-белия свят, заобикалящ изображенията. Птиците се явяват олицетворение на мислите на три черно-бели изображения на деца, които са затворили сетивата си за твърде шумния и агресивен свят на възрастните.

„Децата искат само Мир“ е името на мащабната композиция, която събра погледите на стотиците минувачи и туристи в курортния град и предизвика голям интерес. Заедно с кюстендилските майстори Живко Христов, Камелия Пешева, Мартина Тасева и техните ръководители – Лилия и Евгени Серафимови този път твориха и три талантливи тийнейджъри от Сандански. Всички участници получиха благодарствени писма и награди от организаторите – Сдружение „КЛИК“ и Община Сандански.