След вътрешно партийните номинации за кандидат-кмет на БСП в Кюстендил са номинирани 8 кандидата, а след подаден самоотводи са останали 4-ма. От 52 партийни организации 43 са подали своите номинации за кандидати за кметове.

37 номинации за кандидат за кмет е получил Йордан Тодоров. 7 са номинациите за д-р Лилия Чингарска, 2 номинации е получил Здравко Милев и 1 е номинацията за Стоян Иванов.

С най-голямо доверие сред партийните организации за общински съветници, 27 номинации е получила Елица Панева, Йордан Тодоров е получил 25, Атанас Гергинов – 17. Голямо доверие са получили и областният председател на столетницата Бойко Клечков, д-р Лилия Чингарска, Невенка Панчева и Христо Цуцумански.

„Към днешна дата даваме заявка за пълна листа от 37 души кандидати за общински съветници, ще се стремим листата ни да бъде балансирана, а в нея да влязат хора от различни възрасти, специалисти от разнообразни професионални направления. Важно е кандидатите ни за общински съветници да участват активно и компетентно в експертните комисии към общински съвет – Кюстендил. Все още обаче няма подредба на листата. Предстои на 19 август общинска конференция, на която 131 делегати ще направят потребата на самата листа. Тогава ще се гласува и кой да бъде кандидата за кмет на Кюстендил“, обяви Йордан Тодоров.

Що се отнася до кандидатите по села, сред тях ще има и такива, които са действащи кметове.

„Местните избори са от изключително значение, важни са за стандарта ни на живот, за бъдещето на децата ни и спокойствието на родителите ни през следващите 4 години. Затова е особено важно на тези избори през месец октомври кюстендилци да бъдат активни, смели и да се борят за по-добро бъдеще и нормален начин на живот. Време е за висока избирателна активност и гласът им да бъде чут“, заяви още Йордан Тодоров.