Streetball турнир обединява баскетболната общност в името на доброто

Благотворителен баскетболен турнир в стил Streetball 3x3 ще се проведе на 17-ти юни в Кюстендил. Мисията на Фондация Legendary Heart, организатор на събитието, е да повиши обществената осведоменост относно сърдечните заболявания и превенцията им при младите хора, както и да осигури закупуването на мобилни дефибрилатори на ключови места в Югозападна България.

  • Streetball 3x3 Fest 
  • Събота | 17 юни 2023 | 10:00 ч. 
  • пл. "Велбъжд", Кюстендил

След два успешни благотворителни турнира през 2019 и 2022 г., приети с голям ентусиазъм сред баскетболната общност, в събота, 17-ти юни на площад „Велбъжд“ в Кюстендил, ще се проведе трето уникално баскетболно събитие на Фондация Legendary Heart Tsvetoslav Raychev. Освен че споделя голямата любов към баскетбола с общността, фондацията цели да събере средства за закупуване на мобилни дефибрилатори, които ще бъдат монтирани на възлови локации в България. 

Освен интригуваща баскетболна надпревара по правилата на FIBA 3x3, организаторите предвиждат разнообразна културна програма, която включва творчески работилници, уъркшопи за графити, изпълнения на живо, специално подготвен за събитието диджей сет и награден фонд за участници над 18 години.

Утвърдени хип-хоп изпълнители, сред които Секта, Атанас Колев, Sezy и Gringod, ще представят по-актуалните си песни и ще допринесат за неповторима атмосфера на терена. Успешното съчетаване на спорт и музика дава добра възможност за любителите на баскетбола да се насладят на събитието, докато подкрепят добра кауза. Почивките между мачовете са запълнени от информационни блокове за сърдечни заболявания, превенцията и профилактичните мерки, както и стъпките при оказване на първа долекарска помощ.

Всички набрани средства ще се използват за закупуването на мобилни дефибрилатори и монтирането им на възлови обществени места (стадиони, училища, площади, гари, обществени сгради) в Югозападна България. Участниците в събитието подпомагат положителната промяна, към която се стреми всяко гражданско общество. Подробности относно записвания за участие и правила на турнира ще намерите тук.

За организаторите и каузата

Фондация Legendary Heart Tsvetoslav Raychev е основана през 2019 г. в Кюстендил с цел популяризиране на здравословния начин на живот, както и повишаването на обществената осведоменост относно възможните сърдечните заболявания при млади спортисти и тяхната превенция. Мисията на фондацията е да инсталира мобилни дефибрилатори на ключови места в България, както и да подпомага развитието на спортната инфраструктура.