Както е известно, за да функционира правилно организмът ни и да бъдем здрави, от ключово значение е да се храним балансирано и с подходящите продукти. Храната трябва да осигурява на тялото ни необходимите хранителни вещества, сред които и така важните антиоксиданти.

Те представляват молекули, чиято задача е неутрализирането на тежки метали и токсини, застрашаващи организма от различни болести.

Храните, богати на антиоксиданти, са много. Едни от тях са цвеклото, листните зеленчуци, орехите, боровинките и много други.

Невинаги обаче имаме достъп до повече такива храни или може да нямаме време за осигуряването им. Решение в такива случаи е приемът на хранителни добавки.

На кои добавки с антиоксидантни свойства можем да разчитаме?

Приемайки антиоксиданти, ние всъщност помагаме на организма да спре активността на свободните радикали, увреждащи клетките. Поради установената връзка между детокс и антиоксиданти, укрепването на имунитета може да стане с добавки, които ги съдържат. Те може да са под различна форма форма – капки, сашета, таблетки, капсули и др. Освен това могат да се погрижат за хормоналния баланс, за нормалния холестерол и за забавяне процеса на стареене на клетките.

Във всяка добре заредена аптека може да откриете различни антиоксиданти. Сред най-популярните са спирулина, ресвератрол, кверцетин, акай-бери, алфа-липоева киселина и др.

Въпреки че източник на антиоксиданти могат да ни бъдат десетки храни, необходимото количество в тях не е достатъчно. Освен това, сред антиоксидантите има видове, които оказват максимален ефект само заедно с друг вид. Хранителната добавка витацептин е такъв комбиниран продукт.

В какво се състои положителното му действие?

Продуктът принадлежи към най-мощните антиоксиданти и във формулата си съдържа напълно естествени съставки. Сред тях са освен витамин С, също и сухи екстракти от две много полезни растения. Едното е градинското цвете Ирезине целозия, а другото – билката Петиверия алиацеа. Свойствата им помагат свободните радикали да бъдат възпрепятствани в своето действие и опасните токсини да се отстранят от организма.

Може да откриете продукта в онлайн аптека на добра за витацептин цена и да се възползвате от изключителните му полезни ефекти, а именно:

  • блокиране на химичните реакции, водещи до образуване на свободни радикали;
  • подпомагане на неспецифичната имунна защита за реализация на естествените ѝ функции;
  • положително повлияване за образуване на антитела в помощ на защитните функции на имунната система;
  • грижа за здравето на простата и нейното функциониране;
  • положително действие върху ставите;
  • подобряване на функцията на храносмилателната система;
  • подкрепяне функционирането на дихателната система;
  • поддържане в норми на хормоналния баланс.

Много онколози защитават мнението, че е възможно безопасното използване на добавката по време на химиотерапевтичните сесии. Важно е и че тя може да допринесе за бързото детоксикиране на организма, когато в хода на заболяването организмът е блокиран от много токсини. Изследванията сочат, че активните му съставки притежават антитуморни свойства с мощна сила.

Не само тази добавка, но и всички останали, не трябва да се използват за заместване на едно от балансираните здравословни хранения. Ако спазвате препоръките за прием на антиоксидантите, те няма да ви навредят. Приети под формата на добавки, ще действат за борба срещу много здравословни проблеми и ще повишат жизнения тонус на организма.