От началото на месец Декември ще влезе в сила разширението на платената зона. Предвиденото работното време ще е от 9:00 до 18:30 в делнични дни, в събота от 9:30 до 16:00 ч., а в неделя паркирането ще е безплатно.

Заплащането ще става с изпращане на SMS за всички паркинги с изключение на този при поликлиниката, на който ще има бариери. 

"Корекция във вчерашното изявление. Моля за извинение. Прибързано, очевидно без достатъчно детайлен анализ обявих нещата, за което моля за извинение. Паркирането остава 1 лв. на всякъде, и 50 ст. за 30 минути. Съобразени цените с Югозапада. Оставаме си опцията за разширяване на синята зона, ако се наложи и ако не доведе до желаните резултати, но не за сметка на цената, а разширяване броя на паркоместата. На тоя етап смятаме, че ще опитаме със вече съществуващите, като при тях добавим стадиона, от двете страни, Г образно на стадиона." заяви кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

Живущите в обхвата на платената зона за паркиране ще имат право да паркират срещу 5 лв. на месец или 50 лв. на година, като ще им бъде издаван пропуск, но няма да имат запазено паркомясто. Живущите, които искат да паркират на запазено паркомясто, ще заплащат 60 лв. на месец или 600 лв. на година. За всички останали цената със запазено място за паркиране е 100 лв. на месец или 1 000 на година.

Кметът апелира гражданите да подават сигнали за нередности в паркирането, видно изоставени автомобили и т.н. Той изрази надежда, че няма да се стигне до конфликти и напрежение, заради не премерено поведение на част от кюстендилци.

В общината вече има подадени сигнали, че се карат автомобили за огледи в паркингите на блоковете в района на съда.