Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1 500 лв. по отношение на К. М., привлечен като обвиняем за управление на МПС след употреба на алкохол и за нарушаване на правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост е причинил значителни имуществени вреди на лек автомобил, собственост на Б.С.

Съдът не уважи искането на Районна прокуратура - Кюстендил за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Защитата пледира за мярка „Подписка“.

 „По делото липсват данни и доказателства, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, и да осуети воденото срещу него разследване. Същият работи в системата на МВР, семеен, с дете, с адресна регистрация и местоживеене в гр. Кюстендил. Не са налице предпоставките на чл. 63, ал.1 от НПК за вземане на най- тежката мярка за неотклонение“, посочва в мотивите си съдът, под председателството на съдия Чавдар Тодоров.

Определението на РС – Кюстендил подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

Прокуратурата е привлякла като обвиняем полицейския служител К. М. / на 49 години / за това, че на 10.10.2022 г., в село Горна Гращица, по ул. „Ленин“ управлява лек автомобил „Шкода“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1, 2 промила, а именно с 2, 07 на хиляда, както и за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата, а именно чл. 48 от ЗДП, като но непредпазливост е причинил значителни имуществени вреди на лек автомобил „Опел“, собственост на Б. С.