За втора поредна година Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница организираха Областен конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021“, като част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2021 / 2022 г. 120 ученици, от 15 училища в 7 общини от област Кюстендил- Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Невестино, 2 школи и един Дневен център за деца с увреждания, участваха със 122 творби в направленията: Литературно творчество и Изобразително изкуство. Всички те мислиха и твориха върху белия лист или платно по темите: Съд, Правда, Справедливост, Законност…

Комисия в състав от трима съдии, оцени творбите и класира като призьори в конкурса 32 ученици, след тях три деца със специални образователни потребности.

Отличените участници в двата раздела на конкурса ще получат удостоверения и награди на Церемонии по награждаването им на 16- ти ноември 2021 г., от 13 ч. в Съдебната палата в Кюстендил и на 17 ноември, от 13 ч. в Съдебната палата в Дупница. „Неслучайно, награждаването ще започне на Международния ден на толерантността, като ще отправим посланието „Не на агресията в училище и на улицата!“, информират от Окръжен съд - Кюстендил.

Най- добрите творби ще бъдат подредени в изложба в Съдебната палата в Кюстендил.

Дейностите свързани с организацията и провеждането на конкурса са съобразени с епидемичната обстановка в страната.