На 8 Юли 2021 г. от 18:30 часа пред Детският отдел на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров", който се намира в сградата на Читалище "Братство 1869" актьорът Ненчо Илчев ще представи своята книга пред кюстендилската публика. Подготвил е и магическо шоу за най-любопитните. Всеки, които желае да закупи книгата може да получи и автограф.

„Забранената книга за фокуси“ на артиста и фокусника Ненчо Илчев е луксозно и цветно издание, в което той споделя с читателите си, малки и големи, тайните на 51 фокуса. Всеки от фокусите е представен стъпка по стъпка, за да бъде лесно разбрана техниката за изпълнение, както и трикът, който трябва да се пази от наблюдателността на зрителя. Към книгата са включени и реквизити за направата на три от описаните фокуси. Така лесно ще усвоите класически фокуси като „Невидимата монета“, „Изчезващата вода“, фокуси въженца, топчета, зарчета, бобчета и кибритени кутийки. Определено картите за игра са един от най-любимите реквизити на илюзионистите, така че и в книгата те са основен инструмент в немалко трикове. Има и някои по-необичайни фокуси – например с банан, който е нарязан отвътре, а с непокътната обелка отвън; балон, който е прободен, но не се пука; срязано въженце, което пак става едно цяло. И още, и още: фокус с червило, с компас, как 10 лева се превръщат в 20 лв. (това всички искаме да го владеем!), магията на изчезващата кърпичка, на променящия цвета си напръстник, на изчезващата химикалка и летящия молив.https://knigomania.bg/media/catalog/product/cache/0094b510fcfd7d7c8d2992b699adabf9/z/a/zabranenata-kniga-za-fokusi-9786191952410.jpg

„Забранената книга за фокуси“ е чудесен подарък за всички, проявяващи интерес към изкуството на магията – освен споделените тайни на 51 фокуса, красивото илюстровано издание по дизайн на Тодор Манолов и с фотографии на Асен Тонев включва още кратка история на илюзионното изкуство, биографична информация за магичния път на Ненчо, откъде идват вълшебните думички „абракадабра“, „алаказам“ и „фокус-мокус“, какво ще има в Музея на фокусите, важни съвети към младите фокусници и др.