Подсъдимият К.И. (на 35 години), предаден на съд от Районна прокуратура – Кюстендил, е признат за виновен за причиняване на тежка телесна повреда, причинена по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 128, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

През деня на 13.09.2017 г. К.И. управлявал лек автомобил по бул. „Македония“ в гр. Кюстендил. На кръстовището с ул. „Г. Бенковски“ между него и водача на друго превозно средство – Ф.Р., възникнал конфликт. Подсъдимият променил посоката на движението, настигнал другата кола, засякъл я и принудил шофьора й да спре. Двамата мъже излезли от автомобилите. Без да бъде провокиран, К.И. нанесъл на Ф.Р. удар с юмрук в лицето. Пострадалият паднал по гръб, а нападателят бързо напуснал местопроизшествието. Бил задържан от полицейски служители в района на гр. Дупница.

Изготвената съдебномедицинска експертиза е установила, че вследствие на нанесените му удари и последвало падане върху пътната настилка Ф.Р. получил контузии в областта на лицето и главата и черепно-мозъчни увреждания. Травмите довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота на пострадалия.

На подсъдимия К.И. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години с 5-годишен изпитателен срок.