Нови 53 положителни случаи с Ковид-19 има през изминалото денонощие в област Кюстендил. По общини случаите са: Кюстендил – 36, Дупница – 10, по две положителни проби има в Рила и Невестино, по един е новият случай в Бобов дол, Кочериново и Бобошево, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 85 души. Четирима пациенти са интубирани и в реанимация, други десетима са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 12 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, други трима са в тежко състояние, а останалите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

20 са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един от тях е интубиран и в критично състояние, друг също е в тежко състояние, а осем лица са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали двама души от община Кюстендил – мъже на 64 г. и на 73 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.