Юлиан Божанов е новият общински председател на ПП ГЕРБ в Бобов дол. Той бе утвърден на позицията с решение на Изпълнителната комисия на партията от началото на този месец. Божанов поема поста от досегашния ръководител на структурата Мая Спасова, която го освобождава поради лични причини.

снимка: ГЕРБ Кюстендил

Юлиан Божанов е 38-годишен, като от 2009 г. се занимава активно с политика и е член на ПП ГЕРБ. Той е трети мандат общински съветник в местния парламент, като през годините е бил и част от Общинското ръководство на политическата сила в Бобов дол. Владее отлично английски и чешки език, завършил е „Славянска филология“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. От години се занимава успешно с частен бизнес, а към момента ръководи собствена агенция за посредническа дейност (за подбор на персонал).

„Благодаря за гласуваното доверие от страна на Областното ръководство и на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Осъзнавам, че отговорността е още по-голяма, защото е преди самия старт на предизборната кампания. С колегите от ГЕРБ – Бобов дол сме един сплотен и опитен екип, затова имаме амбицията да работим активно и да покажем едни добри резултати. Ще продължим да посочваме актуалните и наболели обществени теми, с градивна критика към местната власт“, заяви новият общински ръководител.

Божанов отбеляза също, че добрият и креативен диалог ще бъде водещ при определяне на общинските политики на партията.