Националното знаме на Република България ще осветява част от фасадата на Съдебната палата в Кюстендил, в тъмната част на денонощието. То е символ на независимостта и суверенитета на българската държава. Осветена ще бъде част от палатата, от към главната улица на града „Цар Освободител“, информират от Окръжен съд - Кюстендил.

Съдебната палата е една от сградите, символи на държавността в Кюстендил.

Тя е разположена на кръстовището на улиците „Цар Освободител“ и „Гороцветна“ в центъра на града. Осветената част от фасадата ще бъде видима за всички преминаващи през главната улица на града.

фотограф: Ярослав Ставрев - Студио Видеограф

„Живеем в дни на изпитания, на духа, на човешкото тяло, на добротата. Работещите в Съдебната палата сме твърдо решени да отстояваме Независимостта, Правдата и Справедливостта!“, коментира председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

Чл. 166. от Конституцията гласи: Знамето на Република България е трицветно: бяло, зелено и червено, поставени водоравно от горе надолу. Според чл. 16. от Закона за държавния печат и националното знаме на Република България, националното знаме на Република България е постоянно издигнато на сградите на органите на съдебната власт.