Районен съд Кюстендил наложи ефективни наказания за двамата братя, обвиняеми за нанасяне на телесна повреда на полицаи, закана за убийство и хулиганство в кв. „Изток“

Братята Валери Л. / на 50 години / и Бисер Л. / на 41 години / се признаха пред съда за виновни в причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, за закана за убийство, за хулиганство и съпротива на орган на властта, с особена дързост и цинизъм, като престъпленията са извършени на 16.07.2020 г. в кв. „Изток“. Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразуменията постигнати между прокуратурата и защитата на обвиняемите.

Трима служители на РУ Кюстендил и служебно куче са пострадали при претърсване в кв. Изток

http://kustendil.info/images/heroin-bit-policaj.jpghttp://kustendil.info/images/heroin-bit-policaj2.jpg

 

"Задържане под стража" за биячите на полицаи

Валери Л. ще изтърпи най- тежкото из между наложените му наказания за грубо нарушаване на обществения ред, за закана за убийство и за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител,а именно „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца.

На Бисер Л., Районен съд – Кюстендил наложи също най- тежкото из между наложените му наказания за извършените престъпления- „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца.

178 дози хероин са открити при сблъсъкът между полиция и роми /снимки/

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът приспада времето, през което двамата братя са били с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, от 17.07.2020 г. до днес.

Районен съд потвърди взетите по отношение на Валери Л. и Бисер Л. мерки за неотклонение „Задържане под стража“.