Районен съд Кюстендил одобри споразумение и наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години и „лишаване от правото да управлява МПС“ за срок от 3 години, за 60- годишния Румен С. от София. Той се призна за виновен за управление на МПС след употреба на алкохол, нарушаване на правилата за движение, предизвикване на ПТП и причиняване на средна телесна повреда на жена, водач на друг автомобил. Инцидентът е от 21.03.2020 г., на пътя от село Богослов към кв. „Герена“.

Управлявайки лек автомобил „Рено Лагуна“, подсъдимият е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата – управлявал МПС след употреба на алкохол, с концентрация над 0,5 на хиляда и не е пропуснал движещия се по път с предимство от гр. Кюстендил към село Слокощица, лек автомобил „Ауди“, управляван от 59- годишна кюстендилка и с това по непредпазливост й е причинил средна телесна повреда – фрактура на гръдната кост. Тестът с „Алкотест Дрегер 7510“ на подсъдимия е отчел концентрация на алкохол в кръвта от 1,64 на хиляда.

Подсъдимият е осъден да плати разноските по делото и сумата от 500 лв., разноски за адвокатско възнаграждение, направени от пострадалата при ПТП.