Районен Съд Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов одобри 3 споразумения и наложи наказания на трима мъже, подсъдими за управление на МПС след употреба на алкохол, с концентрация над 1,2 на хиляда. И тримата са неосъждани до момента.

Иван Н. / на 65 години / се призна за виновен в това, че на 26.10.2019 г., по ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 2,40 промила - престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК, поради което и при условията на чл. 55, ал.1 от НК, подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и наказание „лишаване от правото да управлява МПС“ за срок от 11 месеца.

Снимка: Кюстендил Инфо - новини от Кюстендил и региона

Обвиняемият Венелин Г. / на 66 години / се призна за виновен в управление на МПС, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1, 2 на хиляда, а именно – 2, 29 на хиляда. Проверката е извършена на 19.02.2020 г., на ул. „Ал. Димитров“ в Кюстендил. За това престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК, той ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за срок от 3 години, и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 5 месеца.

Съдът одобри и споразумение постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Росен С., като му наложи наказание от 5 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Обвиняемият се призна за виновен, че на 20.02.2020 г., по ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 на хиляда, а именно с 1, 90 на хиляда. Съдът му наложи и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца.