Служителите на Гранична полиция и Агенция Митници ползват предпазни маски и латексови ръкавици, показа репортерска проверка. От Регионалната Здравна Инспекция в Кюстендил съобщиха, че към момента нямат заповед за пращане на екипи на граничните пунктове Гюешево и Олтоманци.

 

снимка: Кюстендил Инфо

Гражданите, които влизаха в страната не са притеснени от коронавируса.

Задължително трябва да има проверки. Все пак това е политика, това е охрана на здравето на българският народ. Не се притеснявам, тука в Крива паланка няма, но и там изчезнаха маските, както в цяла България.

Нямам абсолютно никакви притеснения. Проверки и да се правят, какво ще проверят тука. Медицински лица има ли, за да проверяват. Като сложат медицински те да проверяват, митничари и полицаи, какво да проверяват. Мисля ,че това си е работа на докторите да мерят температурата. Лица, които са оторизирани да мерят температура да гледат някакви признаци, един полицай най- малкото нещо освен да гледат документация и автомобили е да мери температурата или да гледа състоянието на хората. На пункта трябва да има медицинско лице.

Не се притеснявам много. Според мен грипове има всякакви. Като гледам статистиката, не е много по-различно от останалото. Просто се обръща много голямо медийно внимание. От Корона вируса се притеснявам колкото се притеснявам от всички други вируси от които мога да развия пневмония. Пътувам от Македония. Забелязах същото като тук. Ръкавици и маски на границата. Всичко друго изглежда нормално.

От ГКПП Гюешево заявиха, че имат изолационна стая, която в момента се подготвя, за хора за които има съмнение, че са болни.