Кюстендилската художничка Елица Тодорова е носителят на годишната награда за живопис "Владимир Димитров-Майстора".

Наградата бе връчена в галерията в Кюстендил, която носи името на Майстора. Тази година честваме 138 години от рождението на големия художник „Владимир Димитров- Майстора“. Наградата се присъжда всяка година на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година и е учредена от Община Кюстендил и ХГ „Владимир Димитров-Майстора“, Министерството на културата на Република България и Съюза на българските художници.

"Развълнувана съм и съм малко притеснена. Беше малко неочаквано за мен, защото сигурно чухте и другите номинации, колко силни са. И когато ме съобщиха официално, малко не ми се вярваше. Сега в тази обстановка виждам отношението на хора към мен и съм благодарна за добрите чувства по отношение на мен“, заяви след награждаването Елица Тодорова.

снимка: Кюстендил Инфо

След церемонията бе открита изложба и на Захари Каменов, носител на Националната награда за живопис за миналата година.

"Голямо удоволствие е да спечелиш такава награда, защото това е една от най-престижните награди за живопис в България и освен това гласуването става от колеги, които уважаваш. Удоволствието е голямо, особено, че правиш изложба в галерията с експозиция до Майстора мисля, че всеки артист би бил щастлив на такава изложба“, каза Захари Каменов.