Районен съд Кюстендил одобри споразумение, с което 40 годишната Елица Т. от Кюстендил се признава за виновна, като извършител на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На 30 Юли 2019 г. тя е обиждала и крещяла срещу клиенти и персонал на заведение намиращо се на ул. „Ракла“ в Кюстендил, произвела изстрел пред заведението с газов пистолет. За тези си действия обвиняемата ще изтърпи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата се признава за виновна и в престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК., като на същата дата - 30 Юли 2019 г., се е заканила спрямо М. К. с престъпление против неговата личност. Тя го е заплашила  убийство, изричайки "сега ще те застрелям“ и е произвела изстрел срещу него с газ - сигнален пистолет. За това престъпление, обвиняемата ще изтърпи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години.

снимка: Кюстендил Инфо

На основание чл. 23 от НК, съдът налага на обвиняемата най- тежкото между двете наказания, а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години.

Съдът констатира, че престъплението, за което бе постигнато и одобрено споразумение е извършено от подсъдимата Елица Т. е в условията на реална съвкупност с друго престъпление – за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е постигнато споразумение, влязло в сила на 08 Август 2019 г.

Съдът определи, налага общо наказание за престъпленията по двете дела: "лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години и присъединява и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 7 месеца.

Вижте и прессъобщението на ОДМВР за случая - Криминална хроника 30 Юли 2019 г.