На 14-ти Декември в аулата на Великотърновския университет се проведе заключителният етап (публична защита) на четвъртото издание на ученическия конкурс "Пространство и време“, организиран от Академия за лидери при Историческия факултет, ателие "История и памет“ и с подкрепата на Студентския съвет на ВТУ "св. св. Кирил и Методий“.

Научните журита отличиха най-успешните участници в конкурса, които получиха и специална грамота на Историческия факултет. С грамоти за оказаната професионална подкрепа на младите лидери в контекста на качествената промяна на връзката университет – училище бяха почетени и учителите.

Мартин Ковачки и Филип Чифлички от 11 в клас защитиха своето първо място в направление блог, със своя проект "По пътя на ... легендите“. Ръководители на проекта са Албена Джонева, учител по география и икономика, и Биляна Йорданова, учител по информатика. Учениците получават и оценка Отличен (6), като им се предоставя възможност да се запишат за студенти в избрана от тях специалност на Историческия факултет.

В тематични направления география в заключителния етап са включени 43 разработки. Представените конкурсни материали са в три формата: писмен, визуален и електронен.