Ани Ковачева от 10 г клас на ПМГ "проф. Ем. Иванов" гр. Кюстендил се класира сред шестте финалиста и взе 1во място в категория "оригинална оратория".

На 16 и 17 Ноември 2019 год., Ани Ковачева, ученичка от 10 г клас на Природоматематическа гимназия “проф. Емануил Иванов", взе участие в състезание по речи и дебати на английски език, организирано от фондация “БЕСТ”(Български турнири по английска реч и дебати).

Потърсете доброто и ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.    

Учениците се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматичен дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Ани Ковачева се класира сред шестте финалиста и взе ПЪРВО МЯСТО в категория оригинална оратория. Речта, с която тя се представи на състезанието бе “Функционалната неграмотност сред младите хора”.

снимка: ПМГ "проф. Емануил Иванов"

Фондация “БЕСТ” е онована през 2003 год. и предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставя възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.