С националния химн започна първото заседание на новия Общински съвет в Бобошево. То бе свикано със заповед на областния управител на Кюстендил Виктор Янев.

„Поздравявам всички вас и се надявам, че всякакви политически пристрастия са приключили и оттук нататък вие ще работите за просперитета на общината и благоденствието на нейните жители“, с тези думи се обърна Виктор Янев към новоизбраните съветници, кметове на кметства и кмет на община в Бобошево. На тържествената първа сесия присъства и главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова. Събитието се състоя в салона на Читалище "Лоза – 1870“, а десетки жители на населеното място бяха гости на церемонията.

Удостоверенията на съветниците и кметовете връчи председателят на Общинската избирателна комисия – Бобошево Веска Михалчева, която също ги поздрави и им пожела успешна и ползотворна работа.

По време на церемонията клетва положиха новият-стар кмет на общината Крум Маринов, единадесетте общински съветници и кметовете на кметства – Пламен Караканов за с. Блажиево и Екатерина Андонова за с. Слатино. Новоизбраните представители на местната власт в Бобошево подписаха и клетвени листа.

Първото заседание на местния парламент води най-възрастният общински съветник – Георги Мичов. 66-годишният бобошевец, който има опит като съветник три мандата, се обърна към своите настоящи колеги с думите: „Нека да приберем цветните знамена и да работим през следващите 4 години за благото на община Бобошево. Успех на всички и спорна работа!“

 

снимка: Областна администрация Кюстендил