Новоизбраният кмет на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, кметовете на 32 кметства в общината и 37-те общински съветници положиха тържествена клетва на първото заседание на новия Общински съвет в Кюстендил.

"Да пожелаем здраве и сили. Като подарък на новия кмет ще оставя любимия образ на Божията майка с младенеца, както е прегърнала сина си, така той да обгръща с грижи всички наши съграждани. Благодаря на всички наши колеги, на всички съграждани за уважението и отношението през цялото време. За мен е чест да предам символите на Кюстендил на човека, който изпълнен със здраве и сили, да изпълни всичките си начинания. За мен беше чест.", заяви досегашния кмет на община Кюстендил Петър Паунов.

„Поемам отговорността да управлявам мъдро, да управлявам справедливо, да се допитвам до нашите съграждани. В мое лице нашите съграждани могат да намерят партньор, обещавам да надграждам това, което е направено до момента, както и да направим много нови неща за нашия град. Ще бъда отворен и проводник на всеки един, който е бил кандидат, защото той е имал идеи и желание да работи за нашия град. Надявам се, че след 4 години Кюстендил ще бъде още по-приветливо място за работа, за отглеждане на деца и бизнес“, заяви инж. Огнян Атанасов. 

Тържествената сесия на Общински съвет Кюстендил беше открита от областният управител инж. Александър Пандурски. Той пожела успешен и ползотворен мандат  всички.

 

Председателят на Общинската избирателна комисия Венцеслав Механджийски връчи удостоверенията но новоизбраните кметове и съветници.