Боеприпаси са открили и иззели дупнишки полицаи вчера от къща в с. Яхиново, обитавана от 40-годишен местен жител. Процесуално-следствените действия са осъществени вчера, иззети са 18 незаконно притежавани патрона от различен калибър. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Двама мъже са задържани вчера в ареста на РУ Рила за притежание на наркотични вещества. У единия – 40-годишен мъж, при проверка е открита опаковка канабис, от къща, обитавана от 18-годишен мъж, са открити пакет с канабис и опаковка, укрита в бельото му. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП е пострадала 60-годишна жена в Дупница. 81-годишен водач на л.а. „Фолксваген“, движейки се по ул. „Св. Иван Рилски“ е загубил контрол над автомобила, налязъл е в тревна площ и блъснал жената. Пострадалата е настанена в дупнишка болница, без опасност за живота е. Тестът на водача за употреба на алкохол е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.