27 ученици от осми до единайсти клас от различните кюстендилски училища ще получат между 70 и 350 лева за доброто си представяне на теста за общински стипендии. Той се проведе за шеста поредна година, а писмените работи се оценяваха от комисия под председателството на социалния антрополог Харалан Александров. Имената на учениците, класирани от първо до трето място в две възрастови групи бяха разсекретени от заместник-кмета по хуманитарните дейности Светослав Василев и директора на Дирекция "Образование, култура и младежки дейности " инж. Нели Петкова.
"Действително тази година участниците са по-малко 49, но за сметка на това пък имаме ученичка, която е постигнала 34 точки, при максимални 36. Това е Илияна Симеонова от 10 б на ЕГ "д-р Петър Берон", заяви Нели Петкова.
На второ място по резултат с 33 точки е Кристън Крумова отново от 10-и клас на ЕГ "д-р Петър Берон" и трета с 32 т. е Божидара Начева от 11-и клас на ПМГ "проф. Емануил Иванов".
 
При малките от осми - девети клас с най добър резултат е Василена Хранова от ПМГ "проф. Емануил Иванов" с 33 т., следвана от Анастасия Василева от ЕГ "д-р Петър Берон" и трета Виктория Нешева от същото училище.
 
На официална церемония на 3-и август във Възрожденското училище, учениците ще получат и финансовите стимули.