Жители на кв. Запад в Кюстендил събират подписка за изграждане на детска площадка. Те предлагат съоръжението да бъде част от бившия зеленчуков пазар на Колушко дере. До момента са се подписали над 700 човека.

"Надявам се тази наша идея да бъде доведена до успешен край. Детската площадка трябва да разполага с всичко необходимо за безопасната игра на децата. Да има люлка, катерушка от специалните материали, както и пясъчник. Искаме тя да е подходяща, както за големи, така и за по-малки деца", споделя инициаторът Фани Исталиянова. 

Подписката може да се намери на няколко места. След като се събере необходимият брой  тя ще бъде внесена в деловодството на Община Кюстендил.

"В момента децата няма къде да играят. Обикновено ходехме в двора на гимназията, но там вече съоръженията са счупени. Тук минават много коли, и искаме детската площадка да бъде заградена", казва и Елена Гонева. Предложението на младите майки от кв. Запад е детската площадка да разполага с всичко необходимо за заниманията на децата.