В края на миналата седмица са задържани в ареста на РУ Дупница 54-годишен мъж и 80-годишна жена  за съпричастност към издаването на официални документи, съдържащи неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани като доказателство /болнични листове/. Двамата са свързани със здравен център в Дупница. Проверките са осъществени в рамките на специализирани действия на служители на секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и Криминална полиция. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. Работата по изясняването на факти и обстоятелства, свързани  с деянието и ролята на медицинската структура, която за втори път попада в полезрението на полицията, продължава.

В края на миналата седмица криминалисти от РУ Бобов дол са задържали 27-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При проведените процесуално-следствени действия в жилището му са открити  и иззети 15 топчета с бяло вещество – амфетамин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Двама водачи, управлявали след употреба на алкохол, са установени и задържани в края на миналата седмица – в Кюстендил 50-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е управлявал с 2.07 промила алкохол в издишания въздух, в Дупница 62-годишен водач на л.а. „Пежо“ е бил зад волана с 2.44 промила алкохол в издишания въздух. Тестовете са направени с техническо средство. По случаите са образувани бързи полицейски производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница, автомобилите са иззети, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 5 пожара, 3 от тях са нанесли щети. Оказана е техническа помощ за извеждане на заседнал автомобил в снежни преспи в района на Рилския манастир.

Пожарът в с. Добри дол е възникнал в петък в плевня, която е изгоряла. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил. Късо съединение е причинило запалване в лек автомобил на ул. „П.Берон“ в Кюстендил  в петък, автомобилът е унищожен.

Пожарът в навес в с. Големо село също е причинен от късо съединение, изгоряла е 20 кв. м покривна конструкция. Спасени са 2 сгради и 10 куб. м дърва за огрев.