45-годишен мъж е открит и задържан през изминалата нощ  в търговски обект в Кюстендил от служители на реда. При последвалия личен обиск у него са открити и иззети 2 банкноти с номинал от 10 лв., които са били оставени от собственика на обекта. При последвалите процесуални действия полицейските служители установили, че проникването в обекта е осъществено с подправен ключ.

По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Рила за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. 39-годишният водач на л.а. „Фиат“ е проверен в гр. Кочериново. Тестът му е направен с техническо средство. Отказал е да му бъде взета кръв за анализ. Задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Рила, за случая е уведомена прокуратурата. 

Кражба на инструменти/къртачи,циркуляри, бормашини, акумулаторни батерии/ е заявена снощи в РУ Кюстендил. Вещите са отнети от  товарен автомобил, който е бил паркиран пред дома на собственика в с. Слокощица. При извършения оглед на място служителите са установили, че в автомобила е проникнато чрез подбран или подправен ключ. По случая е образувано досъдебно производство. 

1 пожара е  гасил екип на РСПБЗН – Кюстендил, през изминалото денонощие, щети не са допуснати. Горели са сухи треви и отпадъци край кюстендилския квартал „Изток“, пожарът е причинен поради небрежност. Оказана е техническа помощ по 2 сигнала.